vildt-jagt-omslag

Jagttegn

I Danmark kræves der jagttegn, før man kan gå på jagt med haglgevær. Personer under 16 år kan tilmelde sig jagtprøven, såfremt de fylder 16 år i kalenderåret.

Jagttegnsundervisning

Der er flere måder hvorpå man kan erhverve sig jagttegnet. Man kan følge jagttegnsundervisning i den lokale jagtforening, i nogle aftenskoler og så er de lidt mindre tidskrævende lynkurser, hvor jagttegn kan opnåes på kun 3 til 4 dage. Den sidstnævnte mulighed er perfekt for de der ikke har mulighed for at følge jagtundervisning hver uge efteråret og vinteren igennem.

Bogen der gennemgåes i jagttegnsundervisningen er Vildt & Jagt i Danmark. Det er en bog beregnet til formålet og den indeholder bl.a. en CD-rom med test jagtprøver. Det er virkelig godt at gennemgå disse inden men går op til selve jagtprøven.

 

 

 

Inden selve jagtprøven.

Når man tilmelder sig jagtprøven , der pt. koster kr. 215,-  er det vigtigt at overholde nogle datoer mht. betaling, modtagelse af våbenbevis osv. Det opdateres årligt på naturstyrelsens hjemmeside.

Selve jagtprøven

Jagtprøven består af en skriftlig og en praktisk del. Den skriftlige del består i, at man skal svare på 40 jagt og vildtrelaterede spørgsmål. Har man mere end 4 forkerte svar er prøve ikke bestået. Det er så muligt at tilmelde sig en ny jagtprøve.

Den praktiske del af jagtprøven består af 2 dele. Den første  skal  vise at man, både ved færdsel i terræn og i forbindelse med skudafgivelse, kan behandle et skydevåben forsvarligt. Anden del, skal vise man kan bedømme afstand til vildtet. Man skal altså bedømme afstande på figurer opsat på forskellige afstande, Figurerne forestiller råvildt, ræv, hare, grågås, fasan og gråand. Man må i denne øvelse max. have en fejlbedømmelse for at kunne sikre sig sit jagttegn.

Hvis du vil dele med andreShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter